A Magyar Birkózás – már Facebookon is

november 11, 2013 a Harcosok klubja

A címben olvasható képzavar ne tévesszen meg senkit! Csupán egy olyan sport népszerűsítéséről van szó, ami alapja minden küzdősportnak.

 

Hogy mi az, amit nyerhetsz ha birkózol? Talpraesettség, jó fizikum, erkölcsi és fizikai tartás, alkalmazkodóképesség elsajátítása, a kényesség és nyápicság elűzése, határozottság, erős küzdőszellem, közvetlenség, jó kapcsolatépítő képesség és számos barát. A hazáért vívott küzdelemben és az életben való sikeres helytállás során mindegyikre szükség van!

A birkózás népszerűsítésére azonban sajnos szükség van, ugyanis népszerűtlenségének oka elsősorban a média kiegyensúlyozatlan tájékoztatásának köszönhető. Sajnos a mindenkori vezetés is inkább a hazánkat porig alázó divatfocistákat támogatja, a harcos kiállásra tanító küzdősportok helyett. A média ellensúlyozására létrejött „Magyar Birkózó Szövetség – Hungarian Wrestling Federation” néven a sport hivatalos Facebook oldala.

Mint az oldal szerkesztői, szerkesztőségünknek eljuttatott levelükben írják – „A facebook oldalt arra szenteljük, hogy azon keresztül ellensúlyozzuk a populáris sportok híradásait és népszerűsítéseit és hogy megmentsük a népszerűségi és utánpótlási szempontból életének utolsó óráiban lévő, számunkra szent sportot. A diák- és utánpótlásversenyek létszámai évről évre redukálódnak és ugyanez a tendencia mutatkozik a sport iránt érdeklődő emberek létszámát tekintvén is.”
 
Mindenki terjessze és ossza meg ismerősei körében ezt a hírt, hogy eme dicső sport visszanyerje méltó helyét a magyarság sportszerető közönségének szívében.
 
(Betyársereg)
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment