0.7 C
Budapest

A migránsok radikalizálódásának veszélyeire figyelmeztetnek

Könnyen radikalizálódhatnak a bevándorlók, ha nem válnak valóra az álmaik Németországban – erre figyelmeztet a német szövetségi bűnügyi hivatal vezetője.

islameu-753x366

Leginkább a szalafizmus, az iszlám egyik, gyakran szélsőséges ága terjed Németországban. Ma már több mint 740 olyan emberről tudnak a német hatóságok, akik bármikor hajlandóak lennének iszlamista terrortámadást végrehajtani. (Miért nem utasítják ki az ilyeneket?)

„Az iszlamizáció olyan mint a rák, és a legnagyobb veszélyt jelenti az emberiségre”

– írták tábláikra a tüntetők a németországi Cottbusban a hétvégén. A migrációs hátterű bűnözés drasztikus növekedése ellen több ezren tiltakoztak az utcákon.

Az elmúlt években megduplázódott a menedékkérők száma a 100 ezres városban – ma már csaknem minden tizedik ember bevándorló. A statisztikák szerint a migránsok számbeli növekedésével együtt rohamosan nő az erőszakos bűncselekmények száma is. A helyiek arra panaszkodnak, hogy a bevándorlók rendszeresen késsel támadnak rájuk.

„A német kormány bevándorló társadalmat akar létrehozni”

A drezdai egyetem politológus professzora a Cottbusban kialakult helyzetről azt mondta, a német kormány bevándorló társadalmat akar létrehozni, ezért a jövőben egyre gyakrabban és egyre több német városban fog kiéleződni a migránsok és a helyiek közti viszony.

A bevándorlók radikalizálódásának veszélyeire figyelmeztetett a német szövetségi bűnügyi hivatal vezetője is. Holger Münch egy rendőrségi konferencián kiemelte, az iszlamista fenyegetettség folyamatosan növekszik Németországban. A hírszerzési adatok szerint ugyanis 970 németországi muszlim utazott a Közel-Keletre és harcolt az Iszlám Állam oldalán, akik miután visszatérnek, immár Németországban folytathatják terroristahálózatuk kiépítését.

A szélsőségesek számát a szövetségi rendőrség szerint azonban nem csupán a Közel-Keletről érkező terroristák gyarapítják, hanem a már Németországban élő bevándorlók is. A szélsőséges iszlamizmus legelterjedtebb irányzata, a szalafizmus ugyanis minden korábbinál több, immár 11 ezer hívet tudhat magáénak Németországban. Köztük több mint 740-en hajlandóak lennének akár terrortámadást is végrehajtani.

Holger Münch szerint számuk a jövőben egyre csak nőni fog. A tapasztalatok szerint könnyen a szélsőségesek befolyása alá kerülhetnek azok a menedékkérők, akik induláskor arra számítottak, az ígéret földje várja majd őket Németországban, de most se munkájuk, se pénzük.

A német Focus hírportál értesülései szerint csak Észak-Rajna-Vesztfália tartományban több mint háromezer szélsőséges szalafista él, köztük 75 olyan, aki az Iszlám Állam oldalán harcolt a Közel-Keleten, majd visszatért az észak-németországi államba. A lap szerint érdekes tény, hogy a tartományban tevékenykedő szalafisták közül minden mintegy 300 nő.

A Németországban élő több ezer dzsihadista közül azonban mindössze 750 embert tartanak megfigyelés alatt a hatóságok sokszor azonban teljesen eredménytelenül. A 2016-os berlini karácsonyi vásáron elkövetett gázolásos merénylet elkövetőjét, Anísz Amrit is megfigyelték, azonban csupán hétköznapokon és munkaidőben, hétvégén egyáltalán nem, mivel nincs elég bevethető rendőr az országban. A tunéziai bevándorlót végül szem elől vesztették, és nem tudták megakadályozni, hogy 12 embert megöljön Németország fővárosában.

hirado.hu nyomán Patrióta

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink