0.4 C
Budapest

Antidogma: Nobel-békedíjat a „tüzes, de többnyire békés” BLM-nek

A norvég marxisták kategorikus véleménye: Nobel-békedíjat a BLM-nek! Így legalább a rasszizmus elleni internacionalista harc nevében ideológiailag teljesen azonos platformon érezhetik magukat a Wall Street-i finánctőkével és a nyugati multinacionális megakonszernekkel, amelyek súlyos dollármilliókkal dotálják az amerikai néger felsőbbrendűségi mozgalmat a „kizárólag a feketék élete számít” szlogen jegyében.

Ezt manapság annyira komolyan veszik Amerikában, hogy emberek veszítették el az állásukat, sőt az életüket a reakciós és opportunista „minden élet számít” hangoztatása miatt, míg „a fehérek élete számít” kijelentés egyenesen gyűlöletbeszédnek minősül, annak minden büntetőjogi konzekvenciájával.

A BLM Nobel-békedíjjal való premizálásának ötletgazdája Petter Eide norvég parlamenti képviselő, a Szocialista Baloldali Párt oszlopos tagja. Ugyanezt a pártot erősíti egy Karsten Nordal Hauken nevű omegahím is, aki miután akarata ellenére análisan egy szomáliai menedékkérő szexuális játékszerévé vált a saját házában, telesírta a médiát a bűntudatával, amely azután uralkodott el rajta, hogy a nem eléggé befogadó hatóságok négy évre lesittelték kedvenc agresszorát, majd szadista módon hazazsuppolták Szomáliába, súlyos lelki traumát okozva mindkettejüknek. Ennek az epizódnak azért van jelentősége, mert rávilágít arra, hogy a norvég baloldali szocialisták köreiben egészen sajátosan értelmezik az erőszak fogalmát. Ahogyan Hauken is csupán egy kulturálisan gazdagító multikulturális interakciónak tartja az általa elszenvedett nemi erőszakot, ugyanígy Eide is csupán „tüzes, de többnyire békés tiltakozásokat” észlelt tavaly nyáron Amerikában.

Maga a szóösszetétel egyébként a CNN nevű vicctévé túlfejlett humorérzékét tükrözi, amely az amerikai burleszk hagyományaihoz híven így aposztrofálta a fél Amerikát lángba borító és felprédáló BLM-antifa-feminista ámokfutás-sorozatot, inspiratív kreációs forrást és kellemes rekreációs alkalmat szolgáltatva ezzel a különböző szélsőjobboldali mémműhelyek alkotóinak. Konkrétan Kenosha városához kötődik, hogy az antirasszista „séta” ottani fejleményeiről beszámoló Omar Jimenez fekete tudósító bejelentkezése alatt a tévécsatorna Stan és Pan babérjaira pályázó szerkesztői a „Tüzes, de békés tiltakozások rendőri lövöldözés után” feliratot futtatták a képernyőn, miközben a riporter mögött a békés tiltakozók által felgyújtott épületekből kicsapó lángok rőt fénye vibrált a sötét égbolton. Az egyik mém ugyanezt a feliratot a Csupasz pisztoly című amerikai film klasszikus nagyjelenetére applikálja, amikor a kétballábas Frank Drebin nyomozó éppen tömeget oszlat egy felrobbantott épület előtt. Egy másik mém háttere az amerikai haderők normandiai partraszállásáról készült fekete-fehér fotó, középen Omarral korhű ruhában, előtte „a tengerészgyalogosok tüzes, de többnyire békés ellenállással találkoznak” headline, a sarokban pedig a CNN-Live (élő adás) logó.

Kenosha egy másik apropóból is a BLM-balhék emblematikus színhelyévé vált. Amint arról annak idején már beszámoltam, itt történt, hogy a média által fehér szupremacistának (a fehér felsőbbrendűség hívének) kikiáltott 17 éves mesztic (anyai ágon mexikói) Kyle Rittenhouse önvédelemből három agresszív antifasiszta huligánt tett harcképtelenné néhány perc alatt, kettőt közülük végérvényesen. Történetesen mindhárom notórius börtöntöltelék volt, egyéb bűncselekmények mellett gyermekek megerőszakolása, nőnemű családtag bántalmazása, illetve fegyveres rablás miatt. Ez az esemény motiválta azt a mémet, amelyen a három „áldozat” póneme látható pokoli lángtengerben, a „halott antifasiszták a tüzes, de többnyire békés túlvilágot élvezve” felirattal és persze a CNN-logóval.

Abszurd humorban a CNN egyszerűen verhetetlen. Legfeljebb az MSNBC rivalizálhat vele Ali Velshi nevű riporterének jóvoltából, aki George Floyd halála után Minneapolisból bejelentkezve az alábbi kommentárral váltott ki frenetikus röhögőgörcsöt nézőiből egy – a BLM-happeningek esetében csak a szokásos látványelemnek számító – lángoló épülettel a háta mögött:

„Világos akarok lenni, hogy én hogyan jellemzem ezt. Ez többnyire egy tiltakozás. Általánosságban beszélve, nem rakoncátlan, de tüzek kezdődtek, és ez a tömeg élvezi ezt.” Hát nem jópofa? Én speciel ezért csípem a fősodrú médiát. Mert mindig megnevettet. Mint a The Guardian brit napilap is, amely szerint „persze voltak incidensek, de a többségüket vagy a rendőrség, vagy az ellentüntetők tevékenysége okozta”. A CNN és Omar, az MSNBC és Ali, a The Guardian és stábja: maga a fősodor fősodra, a tömegtájékoztatás krémje – a nagy nevettetők kategóriában.

Egyébként „tudományos” felmérések szerint az amerikai BLM-emlékmenetek résztvevőinek alig 17 százaléka volt afroamerikai. Ez azt jelenti, hogy a feltört üzletekből lapostévékkel, Nike cipősdobozokkal vagy csipszeskartonokkal fizetés nélkül kispriccelő, legalább 83 százalékban négernek látszó négereknek legfeljebb a 17 százaléka ténylegesen is néger. Akik pedig a „tudomány” helyett a szemüknek hisznek, azok csupán rasszista érzékeik csalódásának estek áldozatául. (Amerikában a tudomány is kész kabaré.)

A Nobel-békedíjjal egymillió dollár is jár, amely bizonyára jól fog jönni a BLM-eseknek borravaló helyett „coke-ravalóként”, a multiktól antirasszista szolidaritási adó címén kizsarolt százmilliók mellé. Ezen összegek fölött egyébként a változatosság kedvéért ugyancsak notórius börtöntöltelék, Susan Rosenberg diszponál. Ő egykor előkelő helyen szerepelt az FBI legkeresettebb bűnözőket feltüntető körözési listáján a Fekete Felszabadítási Hadsereg (BLA) egyik fehér csicskaosztagának számító kommunista terrorcsoport tagjaként, és 2001-ben Clinton elnöki kegyelmével szabadult a fegyházból, miután 16 évet letöltött a bombamerényletek, bankrablások és egy pénzszállító autó kirablásakor elkövetett hármas gyilkosság miatt kiszabott 58 éves büntetéséből.

A béke és szeretet megannyi szívmelengető BLM-es megnyilvánulása, így például öt fehér dallasi zsarunak az örök béke birodalmába juttatása 2016-ban egy fekete békegalamb Kalasnyikov gépkarabélya révén, több tucat békétlen járókelő békés tiltakozók általi meglincselése tavaly nyáron, a kifosztott üzletek és felgyújtott épületek ezrei, az ezermilliárd dolláros anyagi kár – mindez abszolút indokolja, hogy a norvég baloldali szocialista balfácánok a BLM-et tartsák a béke szimbólumának.

Gazdag István – Demokrata

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink