Az olimpia alkonya: férfi súlyemelő indulhat a női kategóriában

május 6, 2021 a Hírmondó

Majdnem biztosan kijelenthető, hogy ott lesz a tokiói olimpián az új-zélandi transznemű súlyemelő Laurel Hubbard. 

Reménykedve tekinthettünk egészen eddig az idén nyáron rendezendő olimpiára, ugyanis a BLM lobbinak nem kívánnak teret engedni. Az LMBTQP-nak azonban úgy látszik, hogy nem állnak ellen, női versenyszámban fog férfi versenyző szerepelni.

A most 43 éves Laurel 35 éven keresztül élt férfiként Gavin néven, addig a férfiak között versenyzett. 2014-ben azonban “nemváltó” műtéte után már női kategóriákban versenyzett, ahol csodák csodájára végre sikerült eredményeket is elérnie a férfi kategóriában tanúsított siralmas szereplései után.

Bár csak 16. helyen áll a ranglistán, legalább hat előtte lévő versenyző ki fog esni, mert Kína és Dél-Korea csak 1-1 súlyemelőt indíthat, Észak-Korea nem lesz ott az olimpián, az egyik orosz súlyemelő pedig eltiltott. Másrészt a járvány miatt rengeteg kvalifikációs verseny maradt el, ezért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság másképp vette figyelembe az addig elért eredményeket, és ez többek között Hubbardnak is kedvezett.

Szomorú fricskája a modern világnak, hogy a héroszokat termő olimpiáktól eljutottunk odáig, hogy magukat eltorzító mentális problémákkal küzdők állítják be magukat a versenyzés hőseinek.

(Telex.hu nyomán Szent Korona Rádió)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment