8.6 C
Budapest

Betyárok összefogása a leégett iskoláért: célba értek az adományok

Jószívű betyárok jóvoltából megkapta a korábban tűzkárt szenvedett nagykátai általános iskola a sporteszközöket, melyekre egy tavaszi közös betyárnapon gyűjtötte össze a rávalót több honi szervezet.

A nagysikerű márciusi rendezvényen a Betyársereg is részt vett, így természetesen az átadásnál is képviseltette magát a hazafias sportszervezet. Az összegyűjtött adományból a tűzvész során kárt szenvedett tornacsarnok eszközeit pótolták, hogy a gyerekek újra teljes erőbedobással sportolhassanak.

A Kóbor Betyárok és a Betyársereg mellett hagyományőrző betyárok és a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai is részt vettek a tanévkezdésre időzített átadásban. Az iskola előtt megállt kisteherautóról a sok szorgos kéznek köszönhetően hamar behordásra kerültek az adománynak szánt sportszerek.

Az iskola igazgatója fogadta a betyárokat és meghatottan mondott köszönetet az iskola nevében az összefogásért.

Beszédét a következő értékes gondolatokkal zárta:

„Az embernek öt irányba kell néznie. Hátra, hogy tudja, honnan jött. Előre, hogy tudja, merre tart. Maga mellé, hogy tudja, ki áll mellette. A lába elé, hogy ne taposson el senkit. És felfelé, hogy tudja, ki segít rajta.”

Betyársereg

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink