30.2 C
Budapest

DefendEurope1686 = BETILTVA! – Nem emlékezhetünk Buda visszafoglalására

Az Erő és Elszántság által 2017. szeptember 9-ére tervezett budapesti megemlékezést és demonstrációt, amelynek középpontjában Buda 1686-os visszafoglalása lett volna, a rendőrség megtiltotta. Alább a mozgalom közleménye a felháborító döntésről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányág határozatot adott át budapesti alapszervezeti elnökünk számára, amelyben az Erő és Elszántság által 2017. szeptember 9-ére tervezett budapesti megemlékezést és demonstrációt megtiltotta. A határozat egyöntetűen politikai döntéshozatal szagától bűzlik, így a közrendre és köznyugalomra való hivatkozás több, mint sértő – tekintettel arra, hogy rendezvényeinken mindig fegyelem és rend uralkodik. Ráadásul az Erő és Elszántság mellett kiemelten megnevezve a Betyársereget is támadják annak pontos ismeretében, hogy a szervezet fennállása óta semmilyen törvénybe ütköző tevékenységet nem hajtott végre. Ez a gyalázatos politikai támadás sértő és elfogadhatatlan minden nemzettudatos magyar patrióta számára!

20994061_120946595227567_1104804343531108366_n

Úgy látszik, Gulyás Márton és liberális-anarchista cinkosai megdobálhatják a Sándor-palota falait, a Momentum aktivistái megrohamozhatják az Origo szerkesztőségét, de az Erő és Elszántság mozgalma nem rendezhet megemlékezést a Budai vár 1686-os visszafoglalásának emlékére, mert a főkapitányság szerint: „Az Erő és Elszántság mozgalom célját, az alelnök által tett szervezet eszmeiségére vonatkozó nyilatkozatát, továbbá a Betyársereg tevékenységének elismerését alapul véve a rendezvényen okkal kell számítani szélsőséges nézeteket valló csoportok megjelenésére. Ezen csoportok jelenléte a rendezvényen együtt járhat a demokrácia lényegéhez tartozó közrend és köznyugalom jelentős mértékű támadásával is, mellyel szemben a nemzetközi szerződések az állam részére korlátozást, tiltást tesznek lehetővé.”

Szerintünk meg ez a jelenség a szélsőséges, hogy 2017-ben Magyarországon egy nemzeti-jobboldali mozgalom gyülekezési jogát semmibe veszik, de liberális-anarchisták törhetnek-zúzhatnak kényük és kedvük szerint Budapesten.

Természetesen, szeptember 9-én találkozunk a Budai várban!

Rendpártiságunkhoz híven fegyelmezett sorokban, de ott leszünk, mert nem tilthatnak el minket magyar elődeink dicső tetteinek emlékhelyeitől. E politikai döntés gyalázatos, de elszántságunkat csak megerősíti!

Elnökség – Erő és Elszántság

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink