0.6 C
Budapest

Dr. Mucsi Erika – egy bírónő, aki végre kimondta: van cigánybűnözés!

A Gyulai Törvényszéken úgy látszik bátor emberek dolgoznak. A Betyársereg egyik központjában valaki végre jogi alapokra helyezte, amit mi már régóta tudunk. Van cigánybűnözés!

5556_081007_gyulai_birosag_005_large_normal
Képünk csak illusztráció! A Gyulai Törvényszéken három „biztosannemcigánybűnöző” egyén tárgyalása zajlott

A liberális média persze rögtön a hátrányos megkülönböztetésről, meg előítéletességről beszél és a fejét követelik a bírónőnek. A Betyársereg üdvözli, hogy végre, az igazságszolgáltatás oldalán is ki merte mondani valaki azt, amit mi már régóta tudunk és saját bőrünkön tapasztalunk. Mindezt nem is akárhogyan. A 20 oldalas okfejtésből csak pár részletet idézünk, amelyet a legjobban felkapott a sajtó, amely a legjobban kiverte náluk a biztosítékot.

Az alap történet a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatásának kérelme volt, amelyet persze, nagyon helyesen, visszautasított a bíróság egy olyan magyarázattal, amely miatt most nagyon meg az ajvékolás szegény demokraták körében.

Megállapítható, hogy az alperes tagjai egyenruhában, menetoszlopban, katonai vezényszóra felsorakozva indultak csoportokra szakadva járőrözni a település utcáin. Egy ilyen megnyilvánulás ugyanakkor a törvényszék álláspontja szerint jellegénél fogva bár szorongást kelthet a helybeliekben, azonban maga a menetelés, nyilvános felvonulás jogát a gyülekezési jog garantálja.

Ez persze még csak a jéghegy csúcsa. Ami most következik, az talán a jog nyelvén megfogalmazott első olyan gondolat, amelyet egy vezető beosztásban lévő bíró a második világháború óta megfogalmazott. Lehet most kapkodni a levegőt kedves libsik, itt végre egy új világ küszöbéhez érkeztünk.

„A »cigányság« mint kategória nem elsődlegesen faji alapon értelmezhető, hanem az ekként jelzett életformát követő, faji hovatartozástól függetlenül a lakosságnak egy elkülönült, a többségi társadalom hagyományos értékeit és a már hivatkozott jogszabályok által is védett értékeket semmibe vevő csoportjaként, akik egy bizonyos munkakerülő életforma, a magántulajdont, együttélési normákat nem tisztelő erkölcsi felfogás követői. Nem elhallgatható tény viszont a cigány származásúaknak az elkövetői körben való viszonylag magas aránya. Ebből adódóan bár a cigányok és a bűnelkövetők köre nem azonos, … az átfedések alapot adnak az anomáliák »cigánybűnözésként« való megfogalmazására.”

29559_gyulai_t__rv__nysz__k__2012._janu__r_11.__035_large_normal
A Gyulai Törvényszék – végre valaki az igazság oldalára állt!
Reméljük, hogy a bírónő példáját többen is követik majd. Persze az előre látható, hogy sokáig nem maradhat a beosztásában egy olyan bíró, aki az igazság oldalára áll a gazság helyett. Gyula és környéke, a Betyársereg egyik központjaként is erős bázisnak számított, azonban ezzel a nyilatkozattal, most már egy ilyen aprónak tűnő, mégis fontos lépcsőfok helyszínévé is válhatott a város.
(Betyársereg)
spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink