Egy francia mecsetben fegyveres dzsihádra szólított fel az imám

február 7, 2019 a Hírmondó

Franciaországban ideiglenesen bezárnak egy mecsetet, mert az ott prédikáló imám fegyveres dzsihádra szólította fel a híveket. Az iszlám vallási központot naponta több mint 400 hívő látogatta meg. Az Al-Kawthar mecset a francia Grenoble városában feszik. Az ott prédikáló imám pedig olyan teóriákat és ötleteket terjesztett, amik erőszakra, gyűlöletre és diszkriminációra buzdítottak.

A vallási vezető fegyveres dzsihádra, a saría, avagy az iszlám jogrendszer alkalmazására és a nők elleni diszkriminációra sarkallta a híveket. Az imám a ceremóniákon a más valláshoz tartozókkal szemben is szította a gyűlöletet.

A francia sajtó szerint naponta több mint 400 hívő járt a mecsetbe. Az iszlám vallási központot most 6 hétre bezárják és a vagyonát befagyasztják.

A várost több mint 162 ezren lakják. Grenoble mindemellett 20 mecsetnek ad otthont, köztük az Al-Kawthar mecsetnek.

Tavaly Aix-en-Provence-ben, Sartrouville-ben és Marseille-ben is zártak be azért mecseteket, mert azokban radikális iszlamista tanok hangzottak el.

Mindezt azután, hogy több terrortámadás is megrázta Franciaországot, amik sok halálos áldozatot követeltek.

Grenoble-ben 2015-ben történt terrortámadás. Egy férfit találtak lefejezve egy helyi gyárban, ahol egy iszlamista zászlóra bukkantak. Egy 35 éves férfit letartóztattak az ügy kapcsán. A tettest Yassin Salhinak hívták. Az áldozat a főnöke volt.

2016-ban a francia hatóságok 20 mecsetet zártak be, mivel szélsőséges, erőszakos tanokat hirdettek. Franciaországban körülbelül 2 500 mecset és imaterem van. Ultra konzervatív szalafista tanokat mintegy 120 mecsetben terjeszthetnek.

Forrás: 888.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment