15.4 C
Budapest

Győzött az igazság, avagy a „hírhedt gyilkos” szabadlábon

Szeptemberben írtunk először a Kerepesen történt gyilkosságról, amelyben szinte egyedüliként álltunk ki az igazság mellett. Minket nem a szenzáció érdekelt. Végül győzött az igazság.

A teljes magyar mainstream média úgy mutatta be az esetet, hogy a gyilkosságot elkövető személy előre megfontolt szándékból különös kegyetlenséggel oltotta ki a ház résztulajdonosának, a fiának életét.  Az internetes hírportálok átvették a hírt és tényként kezelték: többen rátörtek egy békés családra az éjszaka és V. Zoltánt nagy erejű szúrással O. Mátyás megölte.

Egyedül mi és a Deres.tv állt ki az igazság mellett. Mi mutattunk rá az évekkel ezelőttre visszanyúló családi drámára, aminek egy makacs ember – V. Ferenc – miatt tragédia lett a vége!

Senkit nem zavart akkoriban, hogy a négy „elkövetőből” hármat még aznap este elengedtek!

Jól értesült szomszédok tudták az igazat, Kerepes polgármestere foglalt állást a sértettnek vélt család mellett (a választáskor jól jött a botrány) és a nemzeti oldalnak választási érdekből hátat fordító polgármesterjelölt ( Springer Friedrich) is  a látszólag sértett oldalt támogatta!

Az ügy szépen elcsendesedett és november 14-én péntek este, 71 nap vizsgálati fogság után a média, település jelentős része által elítélt férfit szabadon engedték.

Nem várta a börtön bejáratánál Liebmann Katalin (ECHO TV, Bírósági történetek) aki az elhíresült egyoldalú riportot szerkesztette, amelyben a leírt álláspontja ellenére nem az igazságot kereste, hanem a szenzációt.  Franka Tibor polgármester se volt ott, hogy bocsánatot kérjen, mert még a helyi óvoda megnyitóján is a szörnyű gyilkosságról beszélt, és azok az okos falubeliek sem, akik pletyka alapon elítélték tettét.

O. Mátyás a nyomozás, a poligráfos vizsgálat és az elmeszakértői vélemény alapján az életét védte meg aznap este. Az arccsontja gyakorlatilag véglegesen deformálódott a hatalmas ütések miatt és nyilván többször eszébe fog jutni még az élete során az az este, amikor gyakorlatilag agyon akarták verni.

Ez az ügy eklatáns példája annak, hogy mennyire ferdíti a tényeket a média a szenzáció érdekében és arra is rámutat, hogy mennyire kevés embert érdekelnek a valós értékek, az igazság.

Büszkék vagyunk arra hogy mi kiálltunk Matyiért, hogy hittünk/ hiszünk az ártatlanságában!

Sok ember szégyellheti most magát, nekik tanulságul ezt az idézetet küldjük:

„Bárcsak az ártatlanság is kapna annyi védelmet, mint a bűn.”

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink