0.4 C
Budapest

Hazafiak vették kezelésbe a migránsokat Sopron környékén

Több beszámoló szerint az elmúlt hetekben, a novemberben szokatlan enyhébb időnek és a hatóságok tehetetlenségének köszönhetően ismét csapatostul vonulnak tájidegen elemek Győr-Moson Sopron megye több településén is – írja a Magyar Jelen olvasói beszámolót mellékelve az esetről, amelyet változtatás nélkül olvashatnak.

November 14.-én reggel a családi birtokra ment Gőbl György hazafi, aktivista a tíz éves kislányával az állatokhoz. Idegen ember, magát afgánnak valló járkált a területen és útbaigazítást kért Ausztria felé. Átlátva a helyzetet, Gyuri a város felé irányította. Rögtön hívta a 112-t 7:40- kor. Még be sem fejezte a beszélgetést a közeli nádasból még nyolc idegen lépett a telekre.

Gyuri a gyerekkel lóra pattant és keresésükre indultak.

Miután megtalálták őket ismét hívta rendőrséget. Tájékoztatták, hogy vidékről küldenek járőröket mert Sopron más területén szintén migránsokat üldöznek.

Látva a rendvédők kapacitáshiányát régi harcostársától kért segítséget. Mozgósított és harminc percen belül ( vasárnap!) már a helyszínen voltak, a Betyársereg tagjai, Horváth Gábor a Mi Hazánk képviselő jelöltje még egy lovastárs és egy civil az erdős, bokros területet kutatták át. A rendőrök végül 2,5 óra múlva érkeztek meg. Tőlük tudjuk, hogy pár km-rel odébb 19 migránst fogtak el. Valószínű köztük voltak a telekre betörők is, akik menekülés közben futottak a rendőrök karjaiba. Örülünk, ha érdemben segíthettük az elfogásukat.

Magyar Jelen nyomán Betyársereg

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink