I. Attila-védvonal Nap Tyirityán Zsolttal

március 6, 2013 a Programok

Az Árpád Parkban megrendezésre kerülő eseménysorozat harcászati előadásait többek közt Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetőjének tartalmas előadásában hallgathatják meg a rendezvényre látogatók.

Ennek a küldetéstudatnak újabb megnyilvánulása az I. Attila-védvonal Nap, melynek keretében ismét elfeledett hőstettekről, és hősökről emlékezünk meg. Az Atilla nagy-királyunkról elnevezett védvonal több település érintésével Maglódot is keresztezte, így helyszínválasztásunk nem véletlen – áll a HVIM közleményében.

Április 27-én reggel 9-kor egy emléktúrára invitálják a  a résztvevőket, melynek során betekintést nyerhetnek a védvonal felépítésébe, illetve egy airsoft szituációs pálya segítségével testközelből tapasztalhatják meg, hogy milyen érzés egy lőárok mélyéről tüzelni a közeledő ellenséget.

Az Árpád Parkban megrendezésre kerülő eseménysorozatot Zagyva György Gyula a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke fogja megnyitni, majd történelmi, és harcászati előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők, többek közt Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője prezentálásában. Persze idén Maglódon sem fognak unatkozni a nemzeti ellenállás legifjabbjai sem, hiszen a mozgalom hölgy tagjai a gyereksarokban tartalmas programokkal készülnek.

A rendezvény teljes ideje alatt II. világháborús katonai hagyományőrzők fognak bepillantást engedni a korszak egyenruháinak, és fegyverzetének világába. Az emléktúra, az airsoft szituációs pálya, az előadások, illetve az összes bemutató ingyenesen látogatható lesz, sőt, aki már a kezdetektől velünk tart, az kedvezményes 1000 Ft-os áron vehet részt az esti koncerteken, melyekre a Sport Pubban fog sor kerülni. Az este során színpadra lép a helyi Dominó Rock Band, a Hunor, illetve a nemzeti ellenállás zenekara, a Romantikus Erőszak. Akik csak a koncertekre látogatnak el, azoknak 1500 Ft-os belépőt kell váltaniuk a helyszínen.

Mindenkit sok szeretettel vár a HVIM április 27-én Maglódra! Emlékezzünk együtt az Attila-védvonal hőseire!

Fel a Győzelemre!

(HVIM Közép-Magyarország Régió – Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment