Ingyenes táborokkal indul az új gyermekmozgalom (+videó)

július 20, 2023 a Hírmondó

A Mi Hazánk Virradat Programjában is szereplő gyermekmozgalom hivatalosan is zászlót bontott.

A Pajtárs névre hallgató mozgalmat Kispalkó Szilveszter vezeti, aki közéleti aktivitása mellett az elmúlt években újra a civil szférában tevékenykedik, a Hunyadi János Egyesület keretében honismereti tábort, kulturális rendezvényeket szervezett, majd egy helyi jogvédő szervezet koordinátoraként jogvédelemmel foglalkozott, ahol elsősorban a délvidéki magyarság elleni atrocitásokat és jogsértéseket dokumentálta, illetve próbált jogi segítséget nyújtani. Szülőföldjét a megpróbáltatások ellenére sem hagyta el, a szabadkai főiskola után Budapesten szerzett diplomát mérnökinformatikusként, most 37 évesen feleségével és első kisgyermekükkel Topolyán él.

Azt mondja, hogy a Mi Hazánk Mozgalomhoz azért csatlakozott, mert annak vezetőjét több mint két évtizede ismeri, és hitelesnek tartja.

A gyermekmozgalom hivatalos indítását Kispalkó Szilveszter és Toroczkai László közös videóban jelentette be. Toroczkai hangsúlyozta, a TikTok, Instagram és Facebook folyamatos használata elképesztő károkat okozhat a gyermekek személyiségében, ezt is ellensúlyozni tudja a Pajtárs, mivel a táborokban az online világon kívüli szabadidős tevékenységekre és ismeretterjesztésre fog koncentrálni.

Kispalkó Szilveszter kiemelte, a gyermekmozgalom az oktatási rendszert kiegészítve működhet a hazafias nevelésre koncentrálva.

Idén nyáron két tábor várható egy időben, az egyik Cserháthalápon, a másik pedig Homorúdon, ahol számos programból válogathatnak majd a 9-13 évesek, amelyre a [email protected] e-mail címen lehet jelentkezni.

A Pajtárs Gyermekmozgalom jelképére, logójára vonatkozó javaslatokat kommentben várják a fenti YouTube-videó alatt.

Magyar Jelen

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment