Kecskés Gábor a „Jász-Toldi” emlékére

január 7, 2018 a Gondolatok

Kecskés Gábor nevét talán nem sokan ismerik a fiatalabb generáció nemzeti gondolkodású fiataljai közül, hiszen már 2001 óta a csillagösvényről figyel minket, azonban élete és hazaszeretete példaértékű lehet bárki számára. A Betyársereg Jász Klánja most tovább viszi azt az értékrendet, amelyet ő képviselt. Ismerjük meg Kecskés Gábort.

KecskesKecskés Gábor:  1974-2001 Jászberényben született, munkáscsalád sarja. Fiatal korától kezdve esze, szervezőkészsége, ereje miatt mindig  vezető személy volt. A magyarsággal kapcsolatos gondokra gyerekként rányílt a szeme, ez inspirálta első gyerekkori verseit. Legény korát a lakókörzete gondjai határozták meg. Jászberényt abban az időben kezdődő cigány túlkapások tartották rettegésben. Akciókat szervezett, folyamatosan küzdöttek a cigányok ellen, s lassan magyar és cigány körökben híre ment a Jász-Toldinak. Mindig élen járt a harcban, csoportját keményen edzette. Több sportágban került a legjobbak közé. Karate, boksz, erőemelés. Hosszasan készült a ,,nagy futásra” mikor is Jászberényből Szegedre futott el. Olyan szegénységben élt, hogy mezítláb edzett a töltésen, mivel egyetlen cipőjét a futásra tartogatta.

Szülei elváltak, s ő külön élt albérletben. A keresete csupán a lakbérre, és a rezsire volt elég, ezért sokszor szorult bajtársai segítségére. Ez az egymásra utaltság oly erős közösséget hozott létre, amely példamutatás lehet a magyarság részére. Mikor az Arcvonal híre elérte, tagfelvételét kérvényezte, s ettől kezdve a mozgalom oszlopos tagja lett. Táboraink építményei mai napig őrzik keze munkájának nyomát. Betegségével sokáig küzdött, oly elszántan hogy azt hittük meggyógyul. A teremtő nem hagyta sokáig szenvedni, csak halála előtt pár nappal döntötte ágynak, ahonnét többé nem volt visszaút számára.

26694754_1623237397795233_2097563261_n

Fekete felleg

Oly nagy a sötét

Oly sok a miért

Csak egy nagy

Tűz tehet eleget

 

Szórva szikrát

Ontva meleget

Űzve őt, őt

A fekete felleget.

 

Lássátok e felleget

Gyáván szórja

Mérgét, oltaná

Tüzünket

 

Oltja, oltja

De el nem oltja

Hamuban parazsát

SOHA el nem fojtja

 

Kicsiny kis szikrák

Tűzgyermekek,

nézzetek föl mielőtt

 Izzani kezdetek

 

(Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment