Kerepesen ismét a betyárokkal próbálják gyengíteni a Jobbikot

szeptember 29, 2014 a Gondolatok

Ármánykodás, gerinctelenség és minden, ami belefér a politikába. A nemzeti köntöst levetve, valakik mindent megtesznek a hatalomért. Kerepesről nemrég írtunk, azonban, mivel ismét meg lett szólítva a Betyársereg, újratöltjük a történetet. 

„A Betyársereg kiáll az igazság mellett – tények a kerepesi gyilkosságról” című írásunkban egy valódi tragédia történetét ismerhettük meg, ahol az áldozat nem is volt annyira áldozat. A mostani történetben a Betyársereget ismét a Jobbik elleni hadjáratba próbálják belerágatni. Hozzátesszük: ez eddig sem sikerült senkinek és ezután se fog…

1339423055.0921-400F306595710XSu3vX8dJpDUrXke3wN2Vq9civlWTON-f

Hatalomért gumírozódik a gerinc Kerepesen: “hazafias” jelölt vásárol cigány szavazatokat, avagy még a gyilkosságból is szavazókat szerzünk

Semmi sem szent egy választási csatában. Helyi újságokban ostorozza egymást két polgármesterjelölt Kerepesen úgy, hogy közben a jellemet, tisztességet félredobva próbálnak szavazóbázist növelni. Az egyik a saját újságjában fröcsög, közben buszjáratot indít önköltségen, a másik óvodára nyitja az óvodát és hirtelen aszfaltoztat. Mondhatnánk, hogy ez a normális kishazánkban és sajnos ez valóban jelenség négyévente, amikor több szálon futó mézesmadzaggal próbálják az emberek kegyét hirtelen elnyerni. De Kerepesen a jellem olyan mértékben ferdül a hatalomvágyban, hogy az már nem csak megvetendő, de a jó ízlés határait bőven átlépi. A cikkünk olyan szereplőkről szól, akik valaha hazafiak voltak, jobboldali-cigányellenes nézeteket hangoztatva, és támogattuk is őket. Az egyik, hatalomra kerülve már régebben feladta a nézeteit, a másiknak elég volt csak a hatalom szaga, elég volt számára az, hogy elindulhatott polgármesterjelöltnek.

A magyar-német polgármesterjelölt (Springer Friedrich, alias Ugró Jani) az eddig hangoztatott jobboldali, hazafias elveit szemétbe dobván pusztán szimpátiaszavazat szerzés miatt cigányokat költöztetett az egyébként is rossz közbiztonságú környékre, a volt autóbontós telkére. Kiemelt egy családot a Gyár utcából, és erre a telekre költöztette őket, hogy a cigányok kegyeit megnyerje. Ismerjük ezt a technikát… 200 extra voksot jelent ez állítólag a jelenleg német kisebbségi képviselőnek.

Arra a telekre történt a költöztetés, amit hazafias szervezeteknek adott át nem egyszer használatra, pont azért, hogy a cigányokat elriasszák, ugyanis gyakorlatilag a betonelemeken kívül minden mást már elbontottak és loptak (nem egy feljelentés született az ügyben). Ebből a sérelemből kifolyólag a most polkorrektkedő polgármesterjelölt nem is olyan régen még vadul szidta a helyi cigányságot… A rádióját népszerűsítette azzal, hogy az igazságot közölte a rossz, kerepesi közbiztonsági helyzetet ecsetelve, hazafias húrokat megpendítve mind a helyi, mind az országos politikában. (A rádiójával még a Magyar Szigetről is tudósított, nappalijának közepén Nagy-Magyarországos járólap van lefektetve…) Most pedig nem elég, hogy fű alatt elköveti ő is a cigány szavazatvásárlást önmagát szemenköpve, hanem már odáig süllyed, hogy üti a Jobbikot a Betyárseregen keresztül – úgy ahogy látta a nagypolitikában. Összemosva a a hazafias pártot a betyárokkal, hogy ezzel is a Jobbikot gyengítse, hiszen elindult egy jobbikos jelölt is. Undorító ez a kampány, régi barátságokat, ismeretségeket, kapcsolatokat, sőt eszméket árulnak el egyesek a hatalom szagának hívására. Ilyen egy igazán német, igazán magyar, igazán jobboldali polgármester, aki “biztos” információkal rendelkezik a kerepesi gyilkosságról, és aki képes még a meggyilkolt férfi apját is behívni a magánrádiójába egy interjúra. No de még nincs vége…

A jelenlegi polgármester (Franka Tibor) a szokványos választási mézesmadzagok – és a szintén mindenféle technikákkal megvásárolt cigányszavazatok – mellett a kegyeleti technikát is beveti, ami nem lenne baj, ha minden gyászoló családnak biztosítaná azt, amit: az imént említett gyilkosság neki is jó kampányfogás. Az ügyről a rendőrség nem nyilatkozik és ez azért van, mert a tények nem a sértettnek kikiáltott kört támogatják, hanem a támadónak beállítottakat. Mit jelent ez? Azt, hogy a jelen nyomozati szakban az önvédelem mértéke vizsgált és nem pusztán a gyilkosság ténye, mivel O.M. az életét védte (lásd az előzményeket itt). Ennek ellenére a kerepesi polgármester és az őt ostorozó kihívója már állást foglaltak és politikai hasznot szándékoznak húzni a tragikus esetből. Franka 50.000 ft temetési támogatást adott az elhunyt családjának és természetesen ez az adomány (alamizsnának is kevés) kellően piedesztára lett emelve, még az új óvoda átadóján is megemlítette a beszédében.

Vajon hiányzik a jó ízlés, hiányzik a valódi együttérzés, vagy a választás, a hatalom felülír mindent? Minden családnak a saját szerettének elveszítése a tragédia és manapság szinte mindenki rászorulhatna helyi támogatásra, de szerencsétlenségükre az ő családtagjuk halálát nem kezeli szenzációként a média és ezért a helyi újságban, a kampányban sem képvisel 50.000 ft-os értéket. Belem forog az ilyen emberektől!

Deres kommentár: sokszor előfordul, hogy a régen szebb napokat megélt személyekről vagyunk kénytelenek lerántani a leplet, megírni róluk az igazságot. Sajnálatos tény, ha valaki elárulja saját magát, ha elvtelenül, pár szavazatért feladja a korábbi gondolatait, de a múlt nem mentesít a jelen bűnei alól. Mi az igazság alapján, a közös eszme alapján barátkozunk valakivel. Ha az illető elárulja az igazságot, ha feladja az elveit, akkor nem barátunk többé. Ha pedig ránk támad, akkor mi visszatámadunk.

(Deres.tv, Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment