18.6 C
Budapest

Kerepesen ismét a betyárokkal próbálják gyengíteni a Jobbikot

Ármánykodás, gerinctelenség és minden, ami belefér a politikába. A nemzeti köntöst levetve, valakik mindent megtesznek a hatalomért. Kerepesről nemrég írtunk, azonban, mivel ismét meg lett szólítva a Betyársereg, újratöltjük a történetet. 

„A Betyársereg kiáll az igazság mellett – tények a kerepesi gyilkosságról” című írásunkban egy valódi tragédia történetét ismerhettük meg, ahol az áldozat nem is volt annyira áldozat. A mostani történetben a Betyársereget ismét a Jobbik elleni hadjáratba próbálják belerágatni. Hozzátesszük: ez eddig sem sikerült senkinek és ezután se fog…

1339423055.0921-400F306595710XSu3vX8dJpDUrXke3wN2Vq9civlWTON-f

Hatalomért gumírozódik a gerinc Kerepesen: “hazafias” jelölt vásárol cigány szavazatokat, avagy még a gyilkosságból is szavazókat szerzünk

Semmi sem szent egy választási csatában. Helyi újságokban ostorozza egymást két polgármesterjelölt Kerepesen úgy, hogy közben a jellemet, tisztességet félredobva próbálnak szavazóbázist növelni. Az egyik a saját újságjában fröcsög, közben buszjáratot indít önköltségen, a másik óvodára nyitja az óvodát és hirtelen aszfaltoztat. Mondhatnánk, hogy ez a normális kishazánkban és sajnos ez valóban jelenség négyévente, amikor több szálon futó mézesmadzaggal próbálják az emberek kegyét hirtelen elnyerni. De Kerepesen a jellem olyan mértékben ferdül a hatalomvágyban, hogy az már nem csak megvetendő, de a jó ízlés határait bőven átlépi. A cikkünk olyan szereplőkről szól, akik valaha hazafiak voltak, jobboldali-cigányellenes nézeteket hangoztatva, és támogattuk is őket. Az egyik, hatalomra kerülve már régebben feladta a nézeteit, a másiknak elég volt csak a hatalom szaga, elég volt számára az, hogy elindulhatott polgármesterjelöltnek.

A magyar-német polgármesterjelölt (Springer Friedrich, alias Ugró Jani) az eddig hangoztatott jobboldali, hazafias elveit szemétbe dobván pusztán szimpátiaszavazat szerzés miatt cigányokat költöztetett az egyébként is rossz közbiztonságú környékre, a volt autóbontós telkére. Kiemelt egy családot a Gyár utcából, és erre a telekre költöztette őket, hogy a cigányok kegyeit megnyerje. Ismerjük ezt a technikát… 200 extra voksot jelent ez állítólag a jelenleg német kisebbségi képviselőnek.

Arra a telekre történt a költöztetés, amit hazafias szervezeteknek adott át nem egyszer használatra, pont azért, hogy a cigányokat elriasszák, ugyanis gyakorlatilag a betonelemeken kívül minden mást már elbontottak és loptak (nem egy feljelentés született az ügyben). Ebből a sérelemből kifolyólag a most polkorrektkedő polgármesterjelölt nem is olyan régen még vadul szidta a helyi cigányságot… A rádióját népszerűsítette azzal, hogy az igazságot közölte a rossz, kerepesi közbiztonsági helyzetet ecsetelve, hazafias húrokat megpendítve mind a helyi, mind az országos politikában. (A rádiójával még a Magyar Szigetről is tudósított, nappalijának közepén Nagy-Magyarországos járólap van lefektetve…) Most pedig nem elég, hogy fű alatt elköveti ő is a cigány szavazatvásárlást önmagát szemenköpve, hanem már odáig süllyed, hogy üti a Jobbikot a Betyárseregen keresztül – úgy ahogy látta a nagypolitikában. Összemosva a a hazafias pártot a betyárokkal, hogy ezzel is a Jobbikot gyengítse, hiszen elindult egy jobbikos jelölt is. Undorító ez a kampány, régi barátságokat, ismeretségeket, kapcsolatokat, sőt eszméket árulnak el egyesek a hatalom szagának hívására. Ilyen egy igazán német, igazán magyar, igazán jobboldali polgármester, aki “biztos” információkal rendelkezik a kerepesi gyilkosságról, és aki képes még a meggyilkolt férfi apját is behívni a magánrádiójába egy interjúra. No de még nincs vége…

A jelenlegi polgármester (Franka Tibor) a szokványos választási mézesmadzagok – és a szintén mindenféle technikákkal megvásárolt cigányszavazatok – mellett a kegyeleti technikát is beveti, ami nem lenne baj, ha minden gyászoló családnak biztosítaná azt, amit: az imént említett gyilkosság neki is jó kampányfogás. Az ügyről a rendőrség nem nyilatkozik és ez azért van, mert a tények nem a sértettnek kikiáltott kört támogatják, hanem a támadónak beállítottakat. Mit jelent ez? Azt, hogy a jelen nyomozati szakban az önvédelem mértéke vizsgált és nem pusztán a gyilkosság ténye, mivel O.M. az életét védte (lásd az előzményeket itt). Ennek ellenére a kerepesi polgármester és az őt ostorozó kihívója már állást foglaltak és politikai hasznot szándékoznak húzni a tragikus esetből. Franka 50.000 ft temetési támogatást adott az elhunyt családjának és természetesen ez az adomány (alamizsnának is kevés) kellően piedesztára lett emelve, még az új óvoda átadóján is megemlítette a beszédében.

Vajon hiányzik a jó ízlés, hiányzik a valódi együttérzés, vagy a választás, a hatalom felülír mindent? Minden családnak a saját szerettének elveszítése a tragédia és manapság szinte mindenki rászorulhatna helyi támogatásra, de szerencsétlenségükre az ő családtagjuk halálát nem kezeli szenzációként a média és ezért a helyi újságban, a kampányban sem képvisel 50.000 ft-os értéket. Belem forog az ilyen emberektől!

Deres kommentár: sokszor előfordul, hogy a régen szebb napokat megélt személyekről vagyunk kénytelenek lerántani a leplet, megírni róluk az igazságot. Sajnálatos tény, ha valaki elárulja saját magát, ha elvtelenül, pár szavazatért feladja a korábbi gondolatait, de a múlt nem mentesít a jelen bűnei alól. Mi az igazság alapján, a közös eszme alapján barátkozunk valakivel. Ha az illető elárulja az igazságot, ha feladja az elveit, akkor nem barátunk többé. Ha pedig ránk támad, akkor mi visszatámadunk.

(Deres.tv, Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink