-4.3 C
Budapest

Meg kell akadályozni, hogy a baloldal behálózza a fiatalokat

Idén is rendeztek nemzeti kerekasztal beszélgetést a Magyar Szigeten, amelyet Toroczkai László a Mi Hazánk elnöke úgy vezetett fel: “Talán nem véletlen, hogy nem a Momentum vagy a Demokratikus Koalíció képviselői ülnek mellette, hanem Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője, és Barcsa-Turner Gábor, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM)) társvezetője, akikkel nem kizárólag politikai, hanem annál sokkal mélyebb bajtársi viszony fűzi össze.”

Toroczkai kiemelte, hogy a Betyársereg és a HVIM akkor is vele tartott, amikor 2018-ban megalapította a Mi Hazánk Mozgalmat, holott akkor még rendkívül bizonytalan volt a helyzet, és nem volt semmi egyebük csak a hazaszeretetük. A pártelnök szerint a nemzeti oldalon megvan a helye a Mi Hazánknak – bár politikai pártként ennek a szervezetnek van a leghálátlanabb feladata -, de éppúgy megvan a hivatása a mozgalmi keretek között működő HVIM-nek és a Betyárseregnek is. A Mi Hazánk elnöke röviden kitért az egykori radikálisból már baloldalivá vedlett Jobbik történetére is amely, mint fogalmazott, „pillangóból vált hernyóvá”.

Szóba kerültek a jelenkori kihívások is, a Betyársereg vezetője kiemelte, hogy bár a tavalyi évben kissé pesszimistán látta a nemzeti tábor helyzetét, mert a fiatalságból nem érkezik utánpótlás, ám az utóbbi időszakban végre pozitív folyamatokat tapasztalt, sok csoportnál járt vendégségben idén, és mindenhol azt látta, gyarapodni kezdtek a nemzeti elkötelezettségű fiatalok. Toroczkai felhívta a figyelmet, igazi veszélyt jelent az, hogy legnagyobb számban a Momentum csatornázza be a fiatalokat. Tyirityán Zsolt ezzel kapcsolatban elmesélte, mi történt akkor a Betyársereg kérdőre vonta azt a két fiatalt, akik a Dunába dobták a Lánchídról a magyar nemzeti lobogót. A bűncselekményt elkövet két fiú azt állította, úgy gondolták, ezzel valamiféle trendi dolgot tesznek, de kiderült, valójában semmilyen mély és alapos világnézeti megalapozottsága nem volt a zászlógyalázásnak. A fő felelős a Momentum és a hozzá hasonló felforgató társaságok, akik szellemi környezetszennyezést végeznek, és azt sugallják a fiatalok felé, hogy ez menőnek számít. Barcsa-Turner azt mondta, az a tragikus, hogy a liberalizmust – főként nyugaton – már életprogram-modellnek tekintik, és ezek a fiatalok nem is nevezik magukat liberálisnak.

„Azt kell látni, a Fidesz uralma egy történelmi korszak, ami úgy lesz a történelemkönyvekben elkönyvelve, hogy Orbán-korszak. Tizenkét év folyamatos vezetés ritkaságnak számít a magyar történelemben, de közben felnőtt egy olyan nemzedék, amelynek 2006 már történelem, és azt fogja róla gondolni, amit az éppen aktuális előadó mond. Ha megnézzük, az elmúlt két évben két politikai erő állt rá a fiatalokra, ez pedig a Momentum és a Demokratikus Koalíció, és a fiatalok isszák a szavaikat” – mutatott rá Toroczkai László arra reagálva, miért alakulhatott ki az a helyzet, hogy a fiatalok a baloldal felé áramlanak. Ezt az oldalt a Fidesz utálata, a Fidesz uralom elleni lázadás tartja össze. És igaz, hogy a Fidesz kormányzása összevetve a baloldallal pozitívabb, de azt is látni kell, a nemzeti szólamok a legtöbb esetben megmaradnak a szólamok szintjén. Ezt hatalmas bűnnek, a provokatív, általa csak „rongyrázásnak” nevezett cselekményeket – mint Szijjártó Péter nyaralása, vagy Rogán helikopterezése – pedig károsnak tartotta, utalva rá, hogy és mind csak olaj a tűzre a lázadni akaró ifjúságnak. Barcsa-Turner szerint a Fidesz úgy működik, hogy letapogatja, miket mond a radikális nemzeti oldal, és némelyeket megvalósítja, amelyeket túl radikálisnak tartanak, azokat pedig nem.

Összességében egyetértés uralkodott abban a kérdésben, hogy az utánpótlás, a fiatalság megszólítása kulcsfontosságú feladat. Toroczkai szerint azt kell állami szintre emelni, amit a vármegyések folytatnak a nemzeti gyerektáborokban, hogy már egészen kicsi korban elkezdik a nemzeti szellemben való nevelést és a virtuális világból való kiszakítást, mert azt látjuk, a Fidesz nem törődik a fiatalokkal, a balliberálisok pedig egyre inkább beszippantják őket.

magyarjelen.hu

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink