1.5 C
Budapest

MIÉP: „A Facebook beleszól a magyarországi választásokba!”

Bauer János a MIÉP pécsi országgyűlési képviselő-jelöltje levélben fordult a választási biztossághoz, hogy vizsgálják ki és, amennyiben lehetséges, tegyenek a Facebook, leginkább a nemzeti radikális oldalt érintő, aránytalan cenzúrája ellen. Az utóbbi években világossá vált mindenki számára, hogy a Mark Zuckerberg nem tűri meg a jobboldali gondolatot oldalán. Legutóbb Lázár János által a Fidesz is megtapasztalhatta, hogy mi is az a liberális szólásszabadság.

29745302_10211370002952924_673693306_n

A párt Dr. Rudolf Tamásnak, a pécsi választási biztosság elnökének írt levelében kiemeli – „Március 20-a környékén a MIÉP főoldalát és négy szerkesztőjének oldalát a Mark Zuckerberg tulajdonában lévő Facebook magyarországi munkatársai véglegesen lekapcsolták, blokkolták indoklás nélkül.”

A levélben kitérnek a Facebooknak a magyarországi szabad választásokra gyakorolt hatására is – „A MIÉP szerint a Facebook a Magyar választásokat tesztüzem-mód próbája elé szeretné vetni és azt később tökéletességi fokra kívánja csiszolni, hogy a Fidesz által említett Soros-terv legmagasabb szintjére emelje fel. A Választási Iroda felé is kifogásként nyújtom be a magyar választásokba való nyílt beavatkozás tényét, ezzel a lépéssel a MIÉP politikai törekvését meggátolta. Választáson való részvételét, mind a MIÉP és mind a 60 fős induló jelöltünk számára ellehetetlenítette. Ezen mondatok leírása után megfogalmazható a választások és azok végeredményének, tisztaságának kérdése.”

miep-facebook-1

A MIÉP a választási biztosságnak írt levelében említést tesz a közelmúlt magyar kapcsolódású Facebook botrányairól is – „…az általunk felhozott vádak tökéletesen beleillenek a Fidesz által felhozott Soros-tervbe, mára már a Fidesz Nemzetbiztonsági kockázatról beszél és emlékezzünk Lázár János letiltott Facebook oldalára, amivel egy kormánypárt sem tudott mit kezdeni és helyzetkezelési hiányossága a demokrácia hanyatlását vetíti előre!”

miep-facebook-2

Végezetül a MIÉP szorgalmazza a törvényi rendelkezések szigorítását, a közösségi média szereplőinek felelősségre vonását és egy közös sajtótájékoztató megtartását, amely során a választókat nyíltan tájékoztatnák arról, hogy milyen eszközökkel próbálják ellehetetleníteni, akár a MIÉP-et, akár más jobboldali gondolat terjedését a Facebook-on  – „A magyar választások külső oldalról kezdeményezett megsértésére ill. támadására irányuló tevékenységek következtében a választás védelmének érdekében szükséges a törvényi szigor fokozása, szabályozása. Ezzel kapcsolatban indítványoznánk a MIÉP részéről a Magyar Média bevonását és a választók tájékoztatását, akar egy közös sajtótájékoztató kereteben!”

A Betyársereg honlapján természetesen továbbra is megtaláljátok a MIÉP-el, illetve a választási szövetségünkkel kapcsolatos legfontosabb híreket. Minket már cenzúrázott a Facebook, de még itt vagyunk és itt is maradunk!

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink