0.2 C
Budapest

Miért tiltja be Lengyelország a szexuális felvilágosítást?

A lengyelek motivációját persze nem tudni, de nézzünk szét, hogyan is zajlik egy átlagos “felvilágosító” óra Magyarországon, amiért valóban el kell azon gondolkozni, hogy szabályozni kellene a területet itthon is…

Magyarországon már 7-8. osztályban, de leginkább középiskolában kerül sor a “szexuális felvilágosító” órákra. A legnagyobb probléma, hogy a párkapcsolatok biológiai szintjével foglalkoznak csak és azon belül is a nemi betegségek elkerülésével. Leginkább az az üzenete ezen órák többségének, hogy nyugodtan feküdj le bárkivel, éld ki magad bátran, amíg fiatal vagy, “ez is a párkeresés egyik módja” (sic!), de védekezz idegenekkel óvszer használatával, tartós párkapcsolatban meg hormontablettákkal. Szó sincs arról, hogy a fiatalok hogyan éljék meg valóban a párkapcsolatokat, hogy nem kell az első randin összefeküdni bárkivel, arról meg pláne nincs, hogy a női (és egyébként a férfi) tisztaság is erény. Minél tisztábban tartott lélek tud csak tiszta lelkeket befogadni, nemzeni – ez a szempont nem jön szóba, ahogy a többi, hagyományos (vallási – keresztényi) felfogás is csak ritkán merül fel.

Olyan “felvilágosító óra” is bőven akad sajnos, ahol pornófilmet vetítenek a diákoknak, mondván, hogy lássanak “rendes” aktusokat…  Hogy mi a baj egyébként a pornófilmekkel, az is egy külön cikket érdemelne, de az biztos, hogy ez is a gyermek megrontás egyik kategóriája. Ahogy az is, hogy tizenéves lányoknak kell óvszert banánra húzniuk. Arról is vannak információk, hogy ilyen felvilágosító órák keretében lopakodik az LMBTQ propaganda, mert általában el szokott hangozni, mint normális párkapcsolati típus, az azonos neműek kapcsolatainak verziói…

Tehát, az biztos, hogy idehaza is új alapokra kellene helyezni a “szexuális felvilágosítást”. Lengyelországban pedig csak azt mondaná ki a törvény, hogy 15 éves kor alatt nem lehet szexuális tevékenységre ösztönözni senkit sem, de az Amnesty International és az EU máris hisztizik. Lássuk az eredeti, Indexes hírt:

“Elítélte az Európai Parlament a szexuális felvilágosítás lengyelországi kriminalizálását csütörtöki plenáris ülésén Brüsszelben, írja az MTI. 471 képviselő szavazta meg a közös állásfoglalást, míg 128 képviselő nemmel voksolt, 57-en pedig tartózkodtak.

“Az Európai Parlament elítéli, hogy Lengyelországban egyre inkább félretájékoztatják a nyilvánosságot a szexuális oktatással kapcsolatban, amelyet megbélyegeznek és be kívánnak tiltani.

A parlament ezért felszólítja a lengyel parlamentet, hogy ne fogadja el az indítványt

– fogalmaz az állásfoglalás azzal a lengyel törvényjavaslattal kapcsolatban, amely  alapján akár három év börtönre is ítélhetik a szexuális felvilágosító órát tartó tanárokat.

Az október közepén újraválasztott Jog és Igazságosság pártja nyújtotta be nem sokkal a választás után a “Stop Pedofília” névre keresztelt törvényjavaslatot, amely országszerte hatalmas felháborodást keltett.

Az Amnesty International kutatója, Anna Blus szerint k atasztrofális következményei lehetnek a törvénynek,  amely veszélybe sodorná a fiatalokat.  A kormánypárt egyik képviselője, Marcin Ociepa viszont azt mondta,  a törvény csak annyit mond ki, hogy nem lehet 15 évesnél fiatalabbakat szexuális tevékenységre bátorítani.

Az Európai Parlament ma elfogadott állásfoglalása szerint a lengyel törvénytervezet egy újabb kísérlet a szexuális és reproduktív jogok korlátozására, az abortusz betiltására. Arra szólítják fel az uniós tagállamokat, hogy biztosítsanak a fiatalok életkorának megfelelő, átfogó szexuális és párkapcsolati oktatást az iskolákban.

Hangsúlyozzák, hogy a szexszel és a szexualitással kapcsolatos információhiány és a felvilágosítás hiánya a fiatalok jólétét fenyegeti, hiszen kiszolgáltatottabbá válnak a szexuális kizsákmányolással, bántalmazással és erőszakkal szemben, beleértve az online zaklatást is. Felszólítják az Európai Unió igazságügyi tanácsát, hogy a lengyel helyzetről tartott meghallgatásai keretében foglalkozzon a jogszabálytervezettel.”

/Index nyomán BTG – Patrióta/

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink