12.8 C
Budapest

Szobrok, köztéri alkotások a kultúrharc célkeresztjében

A nyugati világban zajló szoborháború Magyarországra is begyűrűzött, és egyre újabb frontvonalakat nyit: a haza- és nemzetellenes, felforgató elemek rendszeresen letörik a Margit híd Szent Koronáinak kőkeresztjeit; Horthy szobrokat öntenek le festékkel; jogi eszközökkel igyekeznek eltávolítani világháborús emlékműveket stb. Legutóbb pedig a Mi Hazánk Mozgalom és a Légió Hungária tagjai fejezték ki a társadalom normális többségének véleményét, a Black Lives Matter névre hallgató, marxista terrorszervezetnek emléket állító „szobor” kapcsán.

Mozgalmunk vezetője, és az egyik kiváló harcosunk, a napokban a tatabányai Turul-szobornál járt. Ez Európa talán legnagyobb, madarat ábrázoló műalkotása, a turul pedig legfontosabb nemzeti jelképeink egyike, melynek nevét hon- és államalapító uralkodóink, az Árpád-háziak, korabeli elnevezésük szerint a Turul nemzetség tagjai is viselték. Eme ősi, mitikus madár szimbólum végigkísérte a magyarság történetét, a XX. században, a két világháború közti időszakban is kiemelt jelentőséggel bírt.

Mint általában múltunk minden szakrális eleme, nagyszerű és dicsőséges alakja vagy eseménye, a turul is úgy hat a balliberálisokra, mint ördögre a tömjénfüst: folyamatosan gúnyolják, támadják, köztéri ábrázolásait megrongálják, el akarják távolítani helyükről. De amíg lesznek a Betyársereghez hasonló, a valódi jobboldaliság és elkötelezett hazafiság talaján álló szerveződések, addig biztosra vehetjük, hogy a turul szobrok is állni fognak Magyarországon.

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink