„Újra a Betyársereg tette rendbe a cigányokat a dóci tanyavilágban!”

október 21, 2014 a Akcióink

A Betyársereg harcosai, élükön Tyirityán Zsolttal, ismét a dóci tanyavilágra mentek rendet tenni. Az utóbbi években már kétszer voltak kint a betyárok, de úgy látszik a bűnözők nem értették meg a harcosok iránymutatását.

klipből1

Most egy rendezvény megzavarásával fenyegettek a cigányok és egy helyi olvasónk is segítséget kért. A Betyársereg nem maradhatott tétlen. A falunap szervezőjét és helyi független képviselőt, Székely Gyulát, illetve a Betyársereg harcosát, Varga Jánost kérdeztük a részletekről.

Pontosan miért kellett kimennie a Betyároknak a dóci tanyavilágra, immár harmadszor?

– Varga János: A cigányság miatt. A legutóbbi dóci családi napon egy magyar srácot vertek majdnem halálra. Persze jó cigány szokás szerint 1 emberre tízen támadtak.

– Székely Gyula: médiából már ismert, és agyonmosdatott mélyműveltségű (analfabéta) cigány Raffael család úgy viselkedik, mintha ők lennének a tanyavilág császárai. Fenyegetik, szidalmazzák a Helyi, dolgos paraszt-embereket. Időseket, Fiatalokat egyaránt. Rabolnak, terményt lopnak, zaklatnak, provokálnak

Legutóbb miért kellett kivonulni?

– Székely Gyula: A Pünkösd szombati Dóci falunapon majdnem agyonvertek egy magunkfajta fiatal gazdát. A cion-libsi média hazugságaival ellentétben, nem hárman, hanem tízen-tizenegyen ugrottak a srácra. Ha nem egy kemény harcos, akkor biztosan nem éli túl. Az volt a bűne, hogy nem fél a cigányoktól, Jobbik tag, és sokszor kiállt a Magyarok védelmében. Ja, és csinos a barátnője

Most kik kérték a segítséget?

– Varga János: A legutóbbi dóci napon történtek miatt a helyi lakosok és legfőképp a rendező, Székely Gyula kérésére mentünk ki, mivel nem szerették volna, hogy megismétlődjön a múltkori eset.

– Székely Gyula: Igazából nem segítséget kértünk, hanem jelenlétet. Ez is nagy segítség, ha demonstráljuk, hogy nem hagyunk magára senkit sem. Mindamellett, örömmel látjuk vendégül a Betyárokat olyankor is, ha valamilyen rendezvényt szervezünk, szórakozunk. Ez a legkevesebb, amit megérdemelnek.

Pontosan mit csináltat Dócon a betyárok?

– Varga János: 16 óra fele értünk ki Dócra. Természetesen, ahogy lehetett rá számítani, rengeteg rendőr volt jelen, azonban egyetlen egy cigány sem jött el. Ehhez hozzátenném, hogy mikor a legutóbbi eset történt Dócon, akkor összesen 2 rendőr volt a helyszínen. Ezt csak azért jegyzem meg, mert elég érdekes, hogy mikor Mi kivonulunk erre a vidékre, akkor bizony nagy erőkkel van jelen a rendőrség. Egyébként az is bizonyítja, hogy a Betyárseregre készültek a rendőrök, hogy ez a családi nap már reggeltől tartott – mikor Mi kiértünk, már majdnem vége volt -, a rendőrök kb. negyed órával előttünk értek ki.  Azt is hozzátenném, hogy a rendőrök Velünk együtt távoztak a családi napról és Sándorfalváig jöttek mögöttünk, pedig Mi az országúton 60 Km/h sebességgel száguldoztunk, hogy a rendőrök meg tudjanak minket előzni. A rendőrök azonban töretlenül kísértek minket 3 autóval is. De az is lehet, hogy miránk vigyáztak, nehogy megtámadjanak a cigányok. A siker számomra egyértelmű: a rendőrség nagy erőkkel vonult ki, míg cigány egy darab sem volt, így a rendezvény jókedvvel és vidámsággal telt el, így mindenki biztonságban érezte magát.

Milyen eredményeket sikerült elérni a dóci tanyavilágban, ami esetleg a cigányság szemét szúrhatja?

– Székely Gyula: Sokan fordulnak hozzám, hozzánk segítségért ügyes-bajos dolgok intézéséhez. Építettünk már házakat a belvizeseknek közösen, társadalmi munkában. Adományokat gyűjtünk a rászoruló kisgyermekes családoknak. Figyelünk az Öregekre. Legutóbb az egyik háznál kikapcsolták a villanyt (nem tudták fizetni a számlát). Aggregátort, és üzemanyagot intéztünk, élelmiszert adományoztunk. Az önkormányzat nem segített rajtuk. Jogi segítséget intézek, ha szükséges. Siker? Befejezetlen ügyünk nincs. A Falusiak, Tanyasiak szeretnek, tisztelnek bennünket.

Mi lehet az oka annak, hogy ennyire felbátorodott a helyi cigányság?

– Varga János: Véleményem szerint a cigányok jellemzően nem bátrak, kivéve, ha nagyobb csoportba verődnek össze, valamint látják, hogy a hatóság sincsen a helyzet magaslatán, ezt kihasználva követik el az erőszakos bűncselekményeket a tisztességes Magyar emberek ellen.

Mint helyi képviselő hogy látod, mi lehet a pontos oka annak, hogy a kisebbség ennyire elszemtelenedett?

– Székely Gyula: A polgármester, Tóth Margit támogatja a cigányokat, segéllyel, élelemmel, tűzifával. Egy ingatlanba, (Bodorszék 116 számú tanya) Bodorszék a Dóci tanyavilág hivatalos neve, 52 cigány van bejelentkezve, egy körülbelül 60 négyzetméteres házban. Itt tulajdonképpen három család-része lakik a raffaeleknek. Így a tűzifa-adományt mind a három család megkapja. (a Magyarok csak ezután kapják, ami maradt) Később „természetesen” a cigányok árulják a kapott fát a Magyaroknak. Ezek a tetvek Margit fő szavazóbázisa. Ezeknek a bűnözőknek ha volna lelkiismeretük, emberrablás, gyilkosság, rabszolgatartás, zsarolás, nemi erőszak, lopás, közlekedési bűncselekmények, stb. stb. terhelnék. Gondoljunk csak vissza, a legutóbbi választási balhéra.

ketto

Mennyire cigányfertőzött ez a terület?

– Varga János: Ezen a környéken kb. 50-100 fős a kisebbség száma, sajnos ismerve a cigányságot ez a szám rohamosan nő, míg a Magyarságé csökken!

– Székely Gyula: Egyet kell, hogy értsek. Jelentősen cigányfertőzött, de csak a tanyavilágunk. Ráadásul szaporodnak is.

Hogyan próbáljátok „állandósítani” a békét a tanyavilágban?

– Varga János: Betyársereg jellemzően az egész országban úgy tud hatékony lenni, hogy az ilyen fertőzött területekre kivonul nagyobb létszámmal és ennek köszönhetően megnövekszik a rendőri erő. Ezen a térségen is ez történt. Az első kivonulásunk után, a Mi javaslatunkra pesti lovas rendőröket hoztak, akiket azóta hazavezényeltek. Igazából a mi ötletünk az volt, hogy ott élő, jó helyismerettel rendelkező lovas őröket állítsanak szolgálatba.

– Székely Gyula: A béke nem rajtunk, és nem a betyárokon múlik. Egy biztos, a betyárzászló ott lobog a házamon. Dócot Betyárföldének nyilvánítottuk. Ezt a retkek respektálják, mert addig nincs balhé, ameddig mi ott vagyunk egy helyszínen. Morognak, kiabálnak, be-be integetnek, amikor autóval elmegyünk mellettük, de amikor megállunk, akkor elhúznak. Ha baj van, akkor a betyárok azonnal reagálnak, Ha kell jönnek…

(Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment