A demokrácia összehoz

december 13, 2017 a Gondolatok

Nem mondanék igazat akkor, ha azt mondanám, hogy mély megdöbbenéssel olvastam, hogy hamarosan együtt tüntet, együtt áll ki a demokráciáért a Jobbik, az LMP, és a Momentum. Őszintén szólva én hosszú idő óta már csak a „megfelelő alkalomra vártam”, hogy ez megtörténjen. Ábrahám Barnabás, az Erő és Elszántság elnökségi tagjának gondolatai.

12749962_a960b3fcd94a1effecb8202235907a8b_wm

A figyelmes ember minden héten levonhat valami ősi, elcsépelt tanulságot a magyar politikai életből. Én ma azt tanultam, hogy az „áldott jó demokrácia” féltése úgy hozza össze az ellenzéki pártokat, mint lottó ötös a rokonságot.  Ahogy a rég nem látott rokonok kezdenek érdeklődni hogyléted felől, amikor nagyobb pénzösszeghez jutsz, olyan csodálatos módon borulnak össze PAPÍRON ellentétes ideológiájú pártok, ha játszóterük veszélybe kerül. A papíron szó persze szándékosan csupa nagybetű, mert nem gondolnám, hogy a Jobbiknak bármilyen kézzelfogható, pontos világnézete lenne 2017 decemberében.

Most pedig jöjjön a becsillagozott, kisbetűs rész a lap alján, amit a középiskolában soha senki nem olvasott el a tankönyvekből, pedig sokszor ott volt a lényeg. Kedves liberálisok, a demokráciát féltő zavarodott lelkek! Tudtátok, hogy az Erő és Elszántságnak hosszú hónapok óta facebook oldala sem lehet, tagjainkat állandóan letiltják a közösségi médián, továbbá az OTP volt olyan kedves és minden normális indoklás nélkül a bankszámlánkat is megszüntette két hete? Fura… értünk nem álltatok ki. Ez csak a jó demokratáknak jár, ugye? De nehogy félreértsetek, nem is igényeljük. Mi sem sajnálnánk titeket és nem állnánk ki értetek fordított esetben. Miért? Azért, mert az eszmeiség, amit képviseltek, hosszú idők óta aláássa Európa, lassan pedig az egész világ rendjét. Ilyen emberektől mi nem kérünk sajnálatot. Tudom, furcsa, hogy ezt valaki ilyen nyersen és őszintén leírja, de egy világban, amelyben annyi hazugság létezik nem csak politikai, de a mindennapok, az emberi kapcsolatok, a magánélet terén is, az őszinte beszéd olyan, mint sivatagnak az esővíz.

Ti nyugodtan boruljatok össze a Jobbik még megmaradt részével, tüntessetek a demokráciáért, vagy sirassátok el, nekem mindegy. Mi addig építjük a radikális, új jobboldalt! Vona úr és baráti köre meg majd egyszer elszámol a jó Isten előtt, hogy kikkel is barátkoznak éppen.

Ábrahám Barnabás, Erő és Elszántság elnökségi tag

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment