9.2 C
Budapest

Bécsi késelés: az Erő és Elszántság is kiáll a szurkolók mellett!

Migránstámadás áldozata lett szombatról vasárnapra virradóan egy 21 éves szabadkai ifjú Bécsben – adta hírül a vienna.at osztrák weboldal. Az Erő és elszántság határozott álláspontja az üggyel kapcsolatban.

ddd-800x445

A szerb fiatal egy hölgyet akart megvédeni egy afgánokból és csecsenekből álló csoporttal szemben, amikor a dulakodásban az egyik bevándorló többször megszúrta. Sajnos ez már a sokadik gyilkosság, amit az Európán kívülről érkezett migránsok követnek el a mi kontinensünkön, ellenünk. Egy átlagos európai embernek már nem is súrolja az ingerküszöbét, ha ilyen és ehhez hasonló esetekről olvas a médiában (a magyarországi médiumok egyébként valamiért „elfelejtettek” beszámolni az eseményről).

Azonban amellett, hogy természetesen főhajtással adózunk a szabadkai srác hősies cselekedete és tragikus halála előtt, van még pár tanulság, amit le lehet, és le is kell vonni ebből az ügyből.

Nem ez az első alkalom, hogy a kontinensfoglaló, idegen rasszú hordákkal egy szurkoló száll szembe. Emlékezzünk arra a 47 éves Millwall-huligánra, aki a nyár eleji londoni terrortámadás idején puszta kézzel ment neki a felfegyverkezett közel-keleti terroristáknak egy forgalmas étteremben. A szurkoló halált megvető bátorsága és hősiessége következtében az étteremből el tudtak menekülni a nők és a gyermekek, így nem történt nagyobb tragédia. A millwalli férfi pedig megúszta néhány késszúrással – ugyanakkor megvédte az európai ember és a szurkolói szubkultúra becsületét!

A londoni és a legutóbbi hétvégén történt – így jóval frissebb – bécsi eset is rávilágítja a figyelmet arra, amit egyébként már eddig is tudtunk számos korábbi történés alapján, vagyis hogy hatalmas erők rejlenek a szurkolói közösségekben szerte Európában. Ahogy már egy korábbi írásomban bővebben kifejtettem, biztos vagyok benne, hogy a fanatikusok csoportjai az első sorban harcolnának, ha Európa védelméről lenne szó.

Mozgalmunk, az Erő és Elszántság a kezdetektől fogva potenciális szövetségesekként tekint a magyar szurkolókra, legyenek ultrák, huligánok vagy „mezei” rajongók. Nyáron a Betyársereggel közösen kiálltunk a fradisták mellett szkenner-, az újpestiek mellett pedig címerügyben. S továbbra is biztosíthatunk minden magyar szurkolót, hogy érdekeik mindig képviselve lesznek általunk.

Védjük meg egyesült Erővel és Elszántsággal hazánkat, Magyarországot és közös otthonunkat, Európát!

Horváth Tamás – Erő és Elszántság

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink