Péntektől II. Betyáros Hétvége a Duna-parton – Remek programok az egész családnak!

július 9, 2015 a Szellemiség

Július 10-12 között ismét a harcos magyarság hangja tölti be a Duna-partot. A Betyársereg szervezésében péntektől koncertekkel, kulturális, közéleti és persze hagyományőrző programokkal várjuk  a kicsiket, nagyokat és persze a családokat egyaránt! A  középpontban idén is a találkozás és a közösségek összefogása lesz. Az esztergomiak vezetőjével és a rendezvény főszervezőjével beszélgettünk.

11650752_674857275982274_307103309_n

Molnár Andrást már ismerhetik olvasóink, hiszen a magyarországi rögbi úttörő sportolóját, már bemutattuk interjúnkban. Most a Betyársereg esztergomi klánjának vezetőjeként nyilatkozott nekünk a rendezvényről.

„Egyértelműen a közösségi szellem erősítése a célunk, hogy találkozzanak egymással a harcos szellemű emberek, családok. Kialakuljanak baráti kapcsolatok és szimpatizánsaink, támogatóink találkozhassanak a betyárokkal. Persze ez a klánok találkozásának az ideje is lesz. Szeretnénk, ha minél több betyár ellátogatna a rendezvényre. Ez szerencsére múlt évben nagyon jól sikerült. Kis falvak alakultak ki a klánokból, amik egymáshoz ellátogatva mulattak, főzőcskéztek.”

A gyermekeknek több programmal is készülnek a Betyársereg tagjai .„Lesznek családi programok. Megpróbáljuk a fiatalokkal megismertetni a lovas kultúrát, hiszen lovas nemzet a magyar. Lesz tehát lovaglási lehetőség, lesznek pónilovak is és a legkisebbeknek ugrálóvárral is készülünk. A strand miatt a fürdési lehetőség is adott lesz. Újdonságként  szervezés alatt van a sétahajózás is. Aki esetleg támogatna minket, vagy más hazafias érzelmű kézműveseket, lesz lehetősége vásárolni is a családi napon. Tehát senki nem fog unatkozni napközben.” – emelte ki Molnár András.

11080737_1430556900575647_7971086723992709805_o

A komolyabb témákat kedvelőknek, szintén újdonságként, egy kerekasztal beszélgetéssel készültek a szervezők. „A téma aktuális lesz: a határőrség, honvédelem fontossága napjaink Magyarországában. Olyan hiteles személyiségeket hívtunk meg a kerekasztalra, mint Orosz Mihály Zoltán, Tyirityán Zsolt, Dér Zsolt és Ásotthalom polgármestere Torozckai László.” – folytatta a  főszervező.

Az estékre most is koncerteket terveztek a szervezők. „A felnőtteket este, többek között a Romantikus Erőszak, OI-Kor, Radical Hungary és Vérszerződés koncertekkel várjuk. 2 nap alatt 6 koncert lesz.”

A rendezvény július 10-12 között kerül megrendezésre. Egy napra 1500Ft-ba, két napra pedig 2500Ft-ba fog kerülni. 10 év alatt ingyenes lesz a belépés. Ebben az árban benne van a sátorhely, strand, wc-zuhanyzási lehetőség is. büfé is lesz a helyszínen. A pilismaróti Party Menedék egy óriási füves területtel, kempinggel, szabad stranddal rendelkezik. Van zuhanyzási lehetőség, wc-k. Lehetőség van bográcsozni, de kész ételeket is kaphatnak a kilátogatók.

Minden adott tehát egy remek hétvégéhez.  Legyünk minél többen!

(Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment